joi, 12 iunie 2008

Vegetarienii pot salva lumea de foame


Răsfoiam o carte despre cum să trăieşti sanatos. Am deschis la întâmplare tocmai la un capitol despre alimentatia vegetariana şi mi-a placut ce am citit, de aceea reproduc partea cea mai interesanta:
"Adoptarea vegetarianismului pe scară largă ar permite folosirea cerealelor şi atâtor alte alimente vegetale pentru hrănirea înfometaţilor lumii în locul cirezilor de vite şi ale stolurilor de păsări din crescătorii. Aceeaşi suprafaţă de teren care este necesară pentru hrănirea unui singur consumator de produse alimentare animale ar putea hrăni 20 de vegetarieni. Un pogon de teren permite obţinerea a numai 75 de kilograme de carne de vită: însă dacă pe acest pogon vom cultiva cartofi, vom obţine 9000 de kg de cartofi. Pentru a produce 1 kg de carne comestibilă, un juncan are nevoie de 10 kg de grâu şi soia. Avem de-a face cu un sistem de conversie deficitar, care functionează cu o eficienţă de 10%.
Dovezile împotriva consumului de carne continuă să se adune – întocmai cum nu demult s-a întâmplat cu argumentele împotriva fumatului. Alimentaţia vegetariană se dovedeşte a fi alimentaţia ideală, capabilă să promoveze sănătatea, să prevină îmbolnăvirea, să ofere hrană celor flămânzi şi să conserve planeta. Este timpul să încetăm să mai ucidem milioane de fiinţe în fiecare zi, pe care apoi le mâncăm."
Mai sus am adăugat o imagine a unei mânuţe de copil dintr-o ţară din lumea a treia. Asa-i ca privind-o vă daţi seama ca înainte nici macar nu puteaţi concepe asa ceva... Poate vă mai gândiţi un pic şi deveniţi vegetarieni :)

Niciun comentariu: